Plus past specificaties groente en fruit aan

13 augustus 2018

Om de boeren en telers te helpen heeft Plus haar eisen en standaarden vanwege de aanhoudende droogte en hitte voor tal van producten tijdelijk aangepast. Daarnaast heeft Plus een partij van 60.000 kilo tomaten van de vernietiging gered door deze op te kopen. Deze werden afgelopen weekend verkocht in de Plus Supermarktenkonden consument deze tomaten kopen voor 0,49 euro per kilo.

Plus specificaties groente en fruit

Voor tal van producten heeft Plus de specificaties tijdelijk aangepast, zonder concessies te doen aan de smaak. Dit betekent kleinere kroppen sla, appels en peren, broccoli die minder mooi van vorm is en veel tomaten.

Debbie Huisman, MVO specialist van PLUS: "Wij hebben contracten met leveranciers (en zij weer met hun telers) om vaste aantallen aan ons te leveren. Echter begrijpen wij ook dat dit een extreme situatie is. In samenwerking met onze leveranciers doen we er alles aan om aan de vraag van onze consument te kunnen voldoen. Wij motiveren hen om ons proactief te informeren over de situaties op de velden en in de kassen en vragen hen om ons minimaal 24 uur van te voren te informeren als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige specificaties als gevolg van 'onvoorziene omstandigheden’.”

60.000 kilo tomaten

“Als Meest Verantwoorde Supermarkt willen wij onze verantwoordelijkheid nemen”, vervolgt Huisman. “Bij PLUS houden we van goed eten, en goed eten gooi je niet weg.” Om voedselverspilling tegen te gaan én om de telers Jansen Hoeven, Kwekerij van der Houwen, Gebroeders Duijvestijn en Tomatenkwekerij Van den Belt te helpen, kocht Plus extra tomaten in. In totaal gaat het om 60.000 kilo die afgelopen weekend voor 0,49 euro per kilo verkocht werden in alle PLUS supermarkten.

 

Altijd op de hoogte blijven?