Prinses Máxima bezoekt ontbijtende kinderen

1 november 2012

WAGENINGEN – Prinses Máxima heeft vanochtend een verrassingsbezoek gebracht aan kinderen van basisschool De Zonnewijzer in Leidschendam. Die ontbeten daar samen in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt, dat deze week op 2500 scholen plaatsvindt.

De 190 kinderen, die aan lange tafels genoten van hun ontbijt, waren blij verrast met het koninklijk bezoek. Aan de tafels maakte de prinses een praatje met hen over het belang van een goed ontbijt.

Bij de 10e editie van dit landelijke ontbijtevenement koos de organisatie Het Oranje Fonds als goed doel. Hiervan is prinses Máxima de beschermvrouwe. In haar bijzijn hebben kinderen de donatie van 50.000 euro overhandigd aan Ronald van der Giessen, directeur van Het Oranje Fonds.

De donatie aan het Oranje Fonds wordt bijeengebracht door alle 2500 deelnemende scholen. Een tweede goede doel is Bake for Life, dat bakkerijen bouwt in de derde wereld om kansarmen daar een beter bestaan te geven.

Lespakketten

In de week van Het Nationaal Schoolontbijt leren basisschoolkinderen met lespakketten dat ontbijten energie geeft, belangrijke voedingsstoffen levert, zorgt voor een goede stoelgang, helpt een gezond gewicht te houden en vooral heel gezellig is.

In de ontbijtweek zorgen plaatselijke bakkers en supermarkten voor het verse bruine en volkorenbrood, krentenbollen en mueslibollen en voor halvarine, smeerkaas, fruitstroop, chocoladehagel, fruitpasta en verse, halfvolle melk.

Behalve de leerkrachten informeert Het Nationaal Schoolontbijt ook de ouders over het nut van ontbijten. De organisatie is in handen van Voorlichtingsbureau Brood en het initiatief heeft de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?