Producenten vleesvervangers in Het Planeet

26 januari 2012

WOERDEN - 23 Producenten van vleesvervangers hebben het Platform Nieuwe Eiwitproducten, kortweg Het Planeet, opgericht.

In het platform zitten alle grote producenten van nieuwe en innovatieve eiwitrijke ingrediënten, halffabrikaten en eindproducten.

Het gaat daarbij om vleesvervangers op basis van soja, lupinen en erwt, maar ook op basis van eiwitbronnen in opkomst, zoals algen en zelfs insecten.

Door de krachten te bundelen en eenduidige informatie over deze nieuwe eiwitproducten te geven, wil Het Planeet de overstap naar een duurzame eiwitconsumptie versnellen.

Ervaringen delen
Het Planeet verwacht de markt te kunnen vergroten door ervaringen te delen en samen te werken met supermarkten, cateraars, maatschappelijke partners, overheden en wetenschappers.

Het platform stelt dat geheel plantaardige eiwitrijke producten en ingrediënten de afgelopen 5 jaar een enorme kwaliteitssprong gemaakt hebben, waardoor ze kunnen wedijveren met gangbare dierlijke producten.

Perceptie
Grootste drempel voor een doorbraak is volgens Het Planeet niet de kwaliteit, maar de perceptie en de acceptatie van eiwitingrediënten en –producten door de consumenten.

Het Planeet werd op 25 januari gelanceerd op kasteel Woerden, met een proeverij van hamburgers en gehaktballen, om aan te geven dat ‘lekker, gezond en duurzaam compromisloos samengaan’

Huidige leden van Het Planeet zijn op dit moment onder meer Alpro Soja, Dalco Food, Enkco foodgroup (Vivera), FrieslandCampina (Valess), Ingrepro, Meatless, Ojah (Beeter), Phycom. Proviand, Quorn, Schouten Europe (Goodbite), Tivall en De Vegetarische Slager.

Lees ook:
'Nederlander koopt geen vleesvervanger' (26 januari 2012)

'Kweekvlees wordt een alternatief' (25 januari 2012)

TNO zoekt deelnemers voor algen (9 december 2011)

Beeter beschikbaar voor foodservice (1 december 2011)

'Vleesvervangers gaan doorbreken' (16 november 2011)

Platform fabrikanten vleesvervangers start (11 oktober 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over vleesvervangers

Altijd op de hoogte blijven?