PurePulse pilot op Fruit Logistica

17 januari 2013

WAGENINGEN -  CoolWave Processing presenteert op de Fruit Logistica (van 6 tot en met 8 februari in Berlijn) haar PurePulse-technologie. Bezoekers kunnen tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van een pilot-installatie.

Met milde conserveringstechnologie PurePulse worden verse sappen en andere verpompbare producten lang houdbaar gemaakt met behoud van vitaminen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Zo kan op een economisch interessante wijze vers sap geconserveerd worden met optimaal behoud van de verse eigenschappen.

Omdat de houdbaarheid wordt verlengd tot 21 dagen kan worden ingespeeld op de groeiende vraag naar vers sap. Ook geeft de langere houdbaarheid flexibiliteit in de distributieketen en vermindert het de derving in de supermarkt, meldt het bedrijf.

Pilot-installatie

Op de stand wordt vers, PurePulse-vruchtensap geserveerd. Geïnteresseerden kunnen voor de helft van de reguliere testkosten gebruikmaken van een pilot-installatie, om zelf te ervaren welke voordelen het gebruik van PurePulse geeft zonder vooraf investeringen te hoeven doen, stelt CoolWave Processing.

De pilot-opstelling is geschikt voor alle verpompbare producten met deeltjes kleiner dan 2 millimeter. Omdat de volledige opstelling food grade is, kunnen de eindproducten gebruikt worden voor zowel houdbaarheids- als smaakonderzoek, aldus het bedrijf.

Lees ook:

Pure Pulse: sap langer houdbaar ( 9 maart 2012)

Altijd op de hoogte blijven?