Remia over op duurzame palmolie

2 november 2010

 

DEN DOLDER -  Remia gaat vanaf 1 januari 2011 over op het gebruik van duurzame palmolie. De productie van palmolie leidt in Indonesië en Maleisië tot grootschalige ontbossing en locale corruptie, stelt het bedrijf.

 

 

"Door te kiezen voor verantwoord geproduceerde palmolie wil Remia een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de palmolie-industrie", zegt algemeen directeur Karel de Rooij. De duurzame palmolie zal worden verwerkt in Remia merkproducten wereldwijd.
 
Remia is lid van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). In dit internationale platform zijn zowel maatschappelijke organisaties als Industrie en Retail vertegenwoordigd. De partijen hebben met elkaar principes en criteria vastgelegd voor de productie van duurzame palmolie, waarin recht gedaan wordt aan mens, dier en milieu. Plantages waar duurzaam geproduceerd wordt, komen in aanmerking voor deelname aan het GreenPalm-certificeringprogramma, dat door de RSPO is goedgekeurd.
 
Certificaten
Om de duurzame palmolie te betrekken gaat Remia certificaten kopen via GreenPalm. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de telers die duurzaam palmolie produceren. Op deze manier krijgen zij een hogere vergoeding voor hun duurzame oogst. “ 

 

 

Remia produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. Ruim 20 procent van alle olie die Remia jaarlijks verbruikt is palmolie. Remia exporteert  naar meer dan 90 landen.

 

 

Lees ook:
Eind 2015 alle Nederlandse palmolie duurzaam (1 november 2010)

 

 

Remia koopt De Marne mosterd (5 mei 2010)

 

 

Remia breidt fabriek uit (8 juni 2009)

 

 

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Remia
 

 

Altijd op de hoogte blijven?