Repackline: meerdere Coca-Cola-smaken op één pallet

17 juni 2015

Coca-Cola introduceert in Dongen een verpakkingslijn die verschillende frisdranken volautomatisch op één pallet verpakt. Repackline maakt het mogelijk bijvoorbeeld Coca-Cola en Zero in één levering samen te brengen. Coca-Cola speelt daarmee in op de toenemende behoefte aan meer keus in het frisdrankassortiment.

Voorheen konden per pallet maar een soort frisdrank worden verpakt, óf moest handmatig variatie in de smaken worden aangebracht.

Met Repackline kunnen meerdere smaken door elkaar op verschillende typen pallets worden samengebracht. Ook halve en kwart pallets zijn op deze manier te verpakken. Dat meldt Coca-Cola Nederland.

Stroomlijning

Door deze nieuwe verpakkingslijn kan het aantal logistieke bewegingen sterk worden verminderd. Ook leidt het tot stroomlijning van het verpakkingsproces.

Handmatige handelingen (minder hoog volume of hoge complexiteit) werden voorheen uitbesteed, terwijl producten met een hoog volume en lage complexiteit altijd op de high-speed productielijnen in Dongen werden verpakt.

Nieuwe optie

Met de Repackline wordt een nieuwe optie in eigen huis toegevoegd, voor producten met een redelijk volume en een matige complexiteit. Zo zijn drie verschillende soorten frisdranken in 1,5 liter pet-fles als 6-pack op een halve pallet (in de vorm van een ‘regenboogpallet’) te ‘mixen’. Ook kunnen losse flessen met verschillende smaken in één kartonnen tray worden samengebracht.

Afnemers als supermarkten hebben zo een gevarieerdere keuze, waardoor ook consumenten in het winkelschap meer keuze krijgen.

Duurzaam

De nieuwe verpakkingslijn is bovendien zeer duurzaam. Zo is ervoor gekozen om 2-packs frisdranken te verpakken met stretchband eromheen. Daarmee is een oven (om de folie rond de flessen te krimpen) overbodig geworden. Ook wordt tijdens het verpakken geen baansmering meer gebruikt, zodat het verbruik van reinigingsproducten wordt beperkt.

De Coca-Cola productielocatie in Dongen is de eerste fabriek die de Repackline in gebruik neemt. De lijn is halverwege volgende maand volledig operationeel.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?