Rob van Leen (DSM) innovator van het jaar

11 november 2013

AMSTERDAM - R&D-directeur Rob van Leen van DSM is uitgeroepen tot innovator van het jaar. Hij kreeg daarvoor een 3D-geprinte Oranje Tulp uitgereikt tijdens het evenement ter gelegenheid van de Accenture Innovation Awards.

Innovatiewedstrijd

De Oranje Tulp werd dit jaar voor het eerst toegekend. De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland.

Blauwe Tulpen

Winnaars van de Accenture Innovation Awards krijgen een Blauwe Tulp. Deze prijzen werden dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Voor de Oranje Tulp - de innovator van het jaar - konden kandidaten worden voorgedragen.

Genomineerden

Een vijfhoofdige jury onder leiding van Ton Jonker boog zich over de inzendingen. Naast Rob van Leen (DSM) waren René Frijters (KNAB), Diederik Rosenbaum (KPN digitale TV), Ton Runneboom (Biorenewables Business Platform) en Jeroen Tas (Philips) genomineerd.

Daadkracht

Van Leen verenigt volgens de jury als geen ander onderzoek en ontwikkeling, innovatie en markt. De winnaar van de titel innovator van het jaar ziet de prijs vooral als een beloning voor het bedrijf DSM. “De Raad van Bestuur heeft het lef te blijven investeren in innovatie. Die daadkracht heeft ons door de crisis geholpen”, aldus Van Leen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?