Royaan en Algae Factory gaan samenwerken

14 oktober 2014

Snackfabrikant Royaan gaat samenwerken met The Algae Factory. Ze gaan de mogelijkheden onderzoeken voor snacks op basis van algen.

Royaan, fabrikant van premium snackmerken als Van Dobben en Kwekkeboom, wil zich er samen met The Algae Factory op toeleggen nieuwe snacks te ontwikkelen waarbij bijzondere, duurzame en gezonde nieuwe grondstoffen worden gebruikt. CEO Bart Bakker van Royaan: "Een goede snack is lekker, verantwoord, gemakkelijk en ‘fun to eat’. We willen samen met The Algae Factory de mogelijkheden onderzoeken voor het gebruik van nieuwe, innovatieve en duurzame ingrediënten zoals Spirulina om deze te gebruiken in snacks waar je echt goed van kunt genieten."

Royaan stelt dat de samenwerking met The Algae Factory goed aansluit bij de filosofie van 'goed genieten' van Royaan. Daarbij committeert Royaan zich aan de belofte om snacken niet alleen lekkerder, makkelijker en leuker te maken maar vooral ook beter, aldus de snackfabrikant. Onder de nieuwe missie van Royaan vallen onder andere investeren in smaakinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe alternatieve snacks. Dit doet de snackproducent in co-creatie met klanten, ondernemers en leveranciers.

The Algae Factory

The Algae Factory is opgezet door Stefania Abbona en Pierluigi Santoro, studenten aan Wageningen University. Samen met medestudenten Angela Rocio Camargo and Astrisia Artanti zijn ze onlangs eerste geworden in de voorronde van de Ecotrophelia. Dat is een Europese wedstrijd voor studenten waarin de opdracht is een nieuw duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.

Met KROKi, een door hen ontwikkelde kroket op basis van groenten en microalg spirulina mogen ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie die plaatsvindt tijdens de beurs Sial in Parijs.

 

Lees ook:

Proeffabriek voor algenraffinage Valorie van start (9 september 2014)

Royaan en Koolen Champignons werken samen (19 juni 2014)

Algenbloem Roquette wint FiE Innovation Award (20 november 2013)

Bubbles van algen voor zuiveldrank en ijstopping (8 oktober 2013)

   

Altijd op de hoogte blijven?