Royal Steensma verder onder de vlag van Dawn Foods

12 februari 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Royal Steensma
Dawn Foods, een Amerikaanse producent van ingrediënten voor de bakkerij-industrie, neemt Royal Steensma over. Met de overname, die 31 januari werd afgerond, wil Dawn Foods de positie verder versterken.

Royal Steensma levert bakkerij-ingrediënten en is gespecialiseerd in choco coatings, amandel- en banketspijzen, banketmixen, fruitvullingen en gekonfijt fruit en decoraties. Alle productielocaties, vier in Nederland en één in Thailand, gaan over naar Dawn Foods. Ook het personeel gaat mee in de overname evenals de bestaande samenwerking met de Food Innovation Academy.

Bedrijfswaarden

Albert Bruin, eigenaar van Royal Steensma heeft er alle vertrouwen in dat het familiebedrijf bij Dawn Foods in goede handen is. “Dawn Foods’ lange historie in de bakkerijbranche, een visie voor de lange termijn, de normen en waarden binnen het bedrijf en de oprechte aandacht voor haar medewerkers, klanten en leveranciers waren voor mij de doorslaggevende factoren om Royal Steensma met een gerust hart aan Dawn Foods over te dragen,” zegt hij. “Daar komt bij dat Dawn dezelfde typische creatieve ondernemersgeest heeft van een familiebedrijf. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat het karakter van ons bedrijf blijft gewaarborgd en dat alle gewaardeerde medewerkers en trouwe klanten een mooie toekomst tegemoet gaan met veel nieuwe kansen en mogelijkheden.” 

Uitbreiding productiecapaciteit

"We zijn er trots op het team van Royal Steensma bij Dawn te mogen verwelkomen: beide familiebedrijven hebben een lange geschiedenis en veel kennis van de bakkerij.  Met onze gebundelde krachten kunnen we bakkers over de hele wereld voorzien van fantastische producten,” zegt Carrie Jones-Barber, Chief Executive Officer van Dawn Foods. "De uitbreiding van onze productiemogelijkheden en verbreding van ons productportfolio versterkt onze missie om klanten te voorzien van bakkerijoplossingen die hen inspireren en helpen zakelijk succes te boeken."

Dawn Foods

De Amerikaanse grondstoffenproducent Dawn Foods is actief over de hele wereld. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Jackson, gelegen in de staat Michigan. Wereldwijd werken er meer dan 3.700 mensen bij Dawn Foods en het bedrijf levert bakkerijproducten en -grondstoffen aan meer dan 50.000 klanten in ruim honderd landen.

Royal Steensma

Het 185-jaar oude Royal Steensma is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en halffabrikaten voor retail, brood-, banket-, chocolade- en ijsindustrie. Het bedrijf produceert onder het merk Royal Steensma en private label. In Nederland zijn er productielocaties in Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast is er een locatie in Thailand voor de verwerking van fruit voor de gekonfijte producten. Momenteel werken er zo’n 310 medewerkers bij het familiebedrijf.

Altijd op de hoogte blijven?