Samenwerking Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

5 juli 2022 Redactie Vismagazine

Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken. De twee partijen willen een zeewierblend ontwikkelen met Wakame en Royal Kombu uit de Oosterschelde wat de voedingsmiddelenindustrie direct kan gebruiken.

Zowel Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions geloven dat zeewier is het product voor de toekomst. “Wij zien volop kansen”, zegt Ivar de Bruin, Chief Commercial Officer bij Seaweed Food Solutions. “Inmiddels weten we de meest bijzondere blends te maken van zeewier, waarmee we onze producten kunnen verrijken in zowel smaak als structuur.”

“Zeewier is een enorm waardevol en duurzaam product voor zowel het leven boven als onder water”, vult Henk-Jan Bokhorst van Dutch Seaweed Group aan. “Het is bovendien een goede manier om als bedrijf je aantal foodmiles flink te verkleinen. We zien dat de consumenten steeds kritischer kijken naar de herkomst van het product op hun bord ligt. Wij staan voor gezond, duurzaam en lokaal zeewier uit onze eigen farm in de Oosterschelde.”

Zeewier

Om ook de voedingsmiddelenindustrie kennis te laten maken met de unieke kansen van zeewier, bundelen beide partijen hun krachten. “De Dutch Seaweed Group voorziet ons van de mooiste Wakame en Royal Kombu, twee zeewiersoorten uit de eigen Oosterschelde”, legt Ivar uit. “Wij verwerken deze wieren tot direct toepasbare blends, zodat bedrijven zien en proeven hoe ze zeewier kunnen toepassen in hun productieproces. Ons doel is dat zeewier straks een net zo normaal Hollands ingrediënt wordt als boter, kaas en eieren.”

Henk-Jan sluit zich hier volledig bij aan. “Zeewier is een duurzame grondstof, rijk aan vezels, mineralen en vitamines die je immuunsysteem en darmgezondheid stimuleren. Een grondstof waar we als bedrijf geen grond, zoet water en bemesting voor nodig hebben om het te produceren. Het zorgt ook nog eens voor extra biodiversiteit in het water. Daarmee is zeewier in alle opzichten een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon in de toekomst.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?