‘Samenwerking voor traceerbare cacao’

21 juli 2016

Barry Callebaut en Tony’s Chocolonely willen chocolade maken van volledig traceerbare cacao. Om dat te bereiken hebben beide bedrijven een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend.

De cacaomassa wordt sinds 2013 al gemaakt met traceerbare cacaobonen. Vanaf nu zal ook de cacaoboter volledig traceerbaar worden.

Bary Callebaut installeert een nieuwe cacaobotertank voor Tony’s Chocolonely om volledige traceerbaarheid te garanderen. De cacaobonen worden ingekocht bij partnercoöperaties van Tony’s Chocolonely in West-Afrika.

Tony’s Chocolonely heeft directe langetermijnrelaties met boerencoöperaties in Ivoorkust en Ghana om de onderliggende oorzaken van moderne slavernij aan te pakken.

Schaalbaar dus navolgbaar

De chocolademaker werkt samen met Barry Callebaut om hun traceerbare cacao te verwerken op een manier die schaalbaar en dus navolgbaar is voor de hele chocolade-industrie.

Barry Callebaut en Tony’s Chocolonely werken overigens al samen sinds 2005, toen Barry Callebaut begon met het maken van Fairtrade cacaomassa voor Tony’s Chocolonely.

“We zijn trots dat nu alle cacaobonen in de chocolade van Tony’s Chocolonely volledig traceerbaar worden en zijn ingekocht bij onze partnercoöperaties met wie we een langetermijnrelatie hebben”, zegt Eva Gouwens van Tony’s Chocolonely.

“Het is mogelijk. Dus we nodigen de rest van de chocolade-industrie uit om mee te doen om chocolade 100 procent slaafvrij te maken.”

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?