Schneider volgt Bulcke op als CEO Nestlé

29 juni 2016

Ulf Mark Schneider volgt per 1 januari 2017 Paul Bulcke op als CEO van Nestlé. Bulcke wordt bestuursvoorzitter. Hij neemt de taken over van Peter Brabeck-Letmathe, die niet herkiesbaar is.

Fresenius Group

Schneider zal op 1 september 2016 al in dienst treden bij Nestlé voor een introductieperiode. Hij is vijftig jaar oud en heeft de Duitse en Amerikaanse nationaliteit. Hij is sinds 2003 CEO van de Fresenius Group, dat onder meer producten en diensten levert voor  dialyse, ziekenhuizen en poliklinieken. Fresenius heeft meer dan 220.000 medewerkers in meer dan 100 landen en heeft een jaaromzet van 28 miljard euro.

Paul Bulcke treedt op 31 december 2016 af als CEO. Hij wordt op 6 april 2017 voorgedragen als de nieuwe bestuursvoorzitter. Bulcke werd in april 2008 benoemd tot CEO en lid van de Board van Directors.

De huidige bestuursvoorzitter Brabeck-Letmathe gaat met pensioen. Hij zal dan vijftig jaar in dienst zijn geweest bij Nestlé, waarvan veertien jaar als lid van de Executive Board, elf jaar als CEO en twaalf jaar als bestuursvoorzitter.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?