Searious Business en Moonen Packaging zijn een samenwerking gestart. Het doel is om in 2030 honderd procent van de verpakkingen van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen te maken. Samen met de klanten van Moonen Packaging worden verpakkingen stap voor stap verduurzaamd. Searious Business speelt daarbij een belangrijke rol.
Moonen Packaging is een innovatieve en duurzame verpakkingsspecialist. “ Een samenwerking met Searious Business ligt eigenlijk voor de hand. We hebben een gemeenschappelijke visie. Wij geloven in een wereld zonder afval, waarbij alle grondstoffen ook na gebruik nog waarde hebben.” Searious Business is een bedrijf gericht op maatschappelijke impact en biedt oplossingen voor een circulaire benadering van plastic. Samen met wereldwijde bedrijven in de meubel-, consumentenelektronica- en verpakkingsindustrie wil Searious Business een verschil maken in de wereld van plastic. “Searious Business wil dat er geen enkel stuk plastic meer in de oceaan of natuur verdwijnt. We liggen dus echt op één lijn”, aldus Hans Houtappels, Business Unit Manager Industrie bij Moonen Packaging.
Er worden verpakkingen van gerecylede of hernieuwbare grondstoffen gecreeerd. Dit zijn grondstoffen die binnen één jaar eens of meerdere keren geoogst kunnen worden. Door samenwerkingen aan te gaan met externe partijen, zoals Searious Business hoopt Moonen Packaging voor alle verpakkingen duurzame alternatieven te ontdekken en kan het bedrijf versnellen. “Samen met Moonen hebben we gekeken naar het huidige plastic aanbod. We hebben voor de top twintig meest verkochte verpakkingen - op basis van gewicht - duurzame alternatieven aangedragen. Nu wordt met de klanten bekeken of het alternatief inderdaad een optie is en of dat getest kan worden. Daarnaast werken we samen met Moonen aan klantspecifieke projecten. Daar hopen we zeer binnenkort een succesvolle case te kunnen presenteren”, zegt Rosemarie Wuite, Business Developer van Searious Business. “Concreet willen we met de samenwerking met Searious Business in 2020 1.150 ton plastic afval voorkomen en 2.417 ton CO2 emissies besparen”, besluit Houtappels.