SexCereal: libido-verhogend ontbijt

21 maart 2013

TORONTO - Ontbijtgranen in een mannen- en een vrouwenversie, die het mannen- dan wel het vrouwenlibido verhogen: het Canadese SexCereal wil met dit nieuwe sekse-specifieke product de conservatieve ontbijtgranenmarkt opschudden.

Bedenker Peter Ehrlich heeft een team van voedingsdeskundigen achter zich dat voor de mannen en de vrouwen elk een eigen mix van ingrediënten en kruiden heeft samengesteld.

De mannenversie zou het testosterongehalte een ‘boost’ geven met ingrediënten als bijenpollen (dat het aantal zaadcellen zou verhogen), zwart sesamzaad, tarwekiemen (‘staat bekend als seksvitamine’), pompoenpitten en de camu-camuvrucht.

De vrouwenversie belooft de hormoonbalans te ondersteunen, onder meer met ingrediënten als gember (een ‘afrodisiacum’), amandelen (‘passieverhogend’), lijnzaad, haverzemelen (‘verwijdert oestrogeen en verhoogt testosteron’) en zonnebloemzaden.

Beide versies bevatten ook maca-poeder dat libido-verhogend zou werken.

Ehrlich trad vorige maand op in de Canadese versie van Dragons’ Den. De eigenaar van Boston Pizza, Jim Treliving, bood hem toen 100.000 dollar voor een 50/50 aandeel. “Dat opende veel deuren voor ons.”

SexCereal is overigens geen viagra dat direct werkt, zegt Ehrlich. "Zie het meer als hulpmiddel voor het krijgen van een seksuele gezondheid voor de langere termijn."

Vooralsnog zijn de ‘seksgranen’ alleen  in Canada verkrijgbaar, maar er zijn plannen om de markt verder uit te breiden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?