UTRECHT - Geen verlies van vleessappen en zelfs na tien dagen geen verkleuring. Dat claimt Mirotech met de nieuwe skin- én MAP-verpakking voor rundvlees. Ook de 'Pamper' is verleden tijd.
De verpakking van Mirotech is een tweetrapsraket. Eerst wordt het vlees op een normaal EPP-schaaltje skinverpakt. Omdat het seal nauw aansluit kan er geen vocht uit het product ontsnappen, dus ook geen marinade. Vervolgens wordt het bakje afgevuld met zuurstof en door een topsealer geseald. Het eerste folie is zuurstofdoorlatend, het tweede is een barrièrefolie, legt technisch commercieel manager Paul Everaert van het Belgische Mirotech uit. 'Bij vis voegen we geen zuurstof toe, omdat het product niet verkleurt.'
Mirotech presenteert de nieuwe verpakking deze week op de verpakkingsbeurs Macropak, dat deel net als processingbeurs Industrial Processing deel uitmaakt van de Industriële Week. De beurzen duren nog tot en met vrijdag 3 oktober.
Lees ook:
Fotoverslag Industriële Week (30 september 2008)
Hygiënische bandbocht (30 september 2008)
Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over de Industriële Week