De Proces Innovatie Publieksprijs van Solids Antwerpen 2022 is dit jaar in de wacht gesleept door Engisol, specialist in proces en verpakkingstechnologie, en Sacchi, een Italiaanse system integrator op het gebied van verwerking van vaste stoffen. Ze gooiden hoge ogen met de gepatenteerde SmartPick, een innovatief robotic systeem dat niet alleen zakken met poeders en korrels ontstapelt, maar deze ook leegmaakt en automatisch op recept doseert.

De door Sacchi ontwikkelde SmartPick is meer dan alleen een procesmachine, die zakken oppakt, verplaatst en door middel van een statisch mes opent en leegt. Het innovatieve robotsysteem is voorzien van intelligente software, die het mogelijk maakt dat gebruikers hun eigen receptuur bestanden kunnen inlezen. Op deze wijze worden poeders zeer nauwkeurig gedoseerd en unieke blends samengesteld.

Antropomorfe robot

“Het winnen van de publieksprijs is voor ons een bevestiging dat de markt geïnteresseerd is in deze technologie. De SmartPick beschikt over een doorontwikkelde, unieke technologie. De zak wordt behandeld en gesneden op een statisch mes door een antropomorfe robot, dit garandeert de betrouwbaarheid, traceerbaarheid en hoge productieniveaus. Veel bedrijven in de procesindustrie zijn zich nog niet bewust van het bestaan van deze technologie, maar eenmaal ontdekt loopt het merkbaar storm”, zegt David Depickere, algemeen directeur van Engisol. Hij is dan ook samen met zijn partner en mede-eigenaar van Sacchi, Massimiliano Sacchi, enorm trots op de waardering van het publiek.

Over de vakbeurs Solids Antwerpen 2022

Solids is een jaarlijks netwerkmoment voor de poeder- en bulkindustrie in de Benelux. Op 16 en 17 november 2022 kwamen in Antwerp Expo, een congrescentrum in de Belgische stad Antwerpen, specialisten in bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen samen om kennis uit te wisselen en zaken te doen. Tijdens de vakbeurs worden diverse Awards uitgereikt, waaronder de Proces Innovatie Publieksprijs.

Altijd op de hoogte blijven?