Smeltkaasproducenten St. Paul en Koninklijke ERU willen Kasi Food overnemen

7 juni 2023 Redactie Food

Smeltkaasmakers St. Paul en Koninklijke ERU hebben een strategisch partnerschap gesloten met het oog op een voorgenomen overname en integratie van de smeltkaasproductie van marktgenoot Kasi Food. Met de overname ontstaat de grootste Europese producentensamenwerking op het gebied van smeltkaas.

Kasi Food is nu nog onderdeel van Lekkerkerker Food. Met de overname willen St. Paul en Koninklijke ERU hun gezamenlijke marktaandeel vergroten en met hun partnerschap schaalvoordelen in de inkoop en de productie realiseren. Samen hebben de bedrijven een grote afzetmarkt onder foodservice-bedrijven, zoals quickservice restaurants, en industriële afnemers van kaasingrediënten voor de productie van verschillende soorten kaassnacks.

St. Paul is een familiebedrijf met vestigingen in het Lokeren (België) en in Sint-Jansteen. Koninklijke ERU is gevestigd in Woerden. Kasi Food is onderdeel van de Lekkerkerker Food, een familiebedrijf met expertise in zuivelproductie dat is gevestigd in Lopik. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van roomkaas, smeltkaas en veganistische alternatieven voor kaas.

Bron: FoodHolland

Altijd op de hoogte blijven?