Snacklijn Ganz op basis van ganzenvlees

27 juni 2018

Ganz

Sjoerd Henstra, eigenaar van Raaskal Foodcreators & Development, presenteert de nieuwe snacklijn Ganz. De bitterballen en kroketten zijn gemaakt van Hollands ganzenvlees. Henstra: “Wij gebruiken het bijzondere vlees van de wilde Hollandse gans voor de vulling en trekken de bouillon van de karkassen, hierdoor wordt het dier en haar vlees volledig benut”. De bitterballen en kroketten van Ganz zijn verkrijgbaar via horecagroothandel Zegro.

Wilde gans

In Nederland is de wilde gans in grote getalen aanwezig. De vogel veroorzaakt de nodige overlast. Zo brengen de ganzen schade toe aan de landbouw en aan de inheemse flora en fauna. Daarom wordt er op de dieren gejaagd. Jagers ervaren grote problemen om de ganzen kwijt te raken, want ganzenvlees is niet populair in ons land.

Henstra, van origine chef-kok, is al jaren groot fan van het ganzenvlees. Hij gebruikt het vlees al jaren voor zijn gerechten en recepturen. Daarom werkte hij met zijn bedrijf de afgelopen maanden aan een nieuw product met de merknaam Ganz.

Ganz

De ganzen zijn afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Met een speciaal koeltransport worden de vogels naar naar de productiekeuken gebracht. Henstra: “Alle ganzen die wij gebruiken worden uit het wild geoogst door jagers, zij zijn in het bezit van een jachtakte en beschikken dus over de kennis en kunde die nodig is om een diersoort verantwoord en humaan te bestrijden. Wilde ganzen hebben een prachtig en vrij leven gehad en komen met zo min mogelijk leed aan hun einde, zo veel mooier en zo veel natuurlijker dan het vlees dat wij dagelijks consumeren”

Raaskal Foodcreators & Development

Raaskal Foodcreators is in 2017 opgericht en ontwikkelt complete producten, basis ingrediënten, toevoegingen en maatwerkrecepturen. Het bedrijf zet zich in voor professionals binnen de voedingsindustrie. Andere producten van het bedrijf zijn Zju, Boeljon, groenten crème en verse soep.

Lees ook:

Kroketten en gehakt van ganzenvlees (26 februari 2018)

Altijd op de hoogte blijven?