Spa ondersteunt gezonde schoolvoeding

13 juni 2012

MADE – Spa-producent Spadel heeft als eerste drankenfabrikant het handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ ondertekend.

Daarmee gaat het bedrijf zich met andere partijen inzetten voor een gezond, caloriearm drankenaanbod voor scholieren.

Het handvest ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’ is een initiatief van het Convenant Gezond Gewicht en het Voedingscentrum.

Het moet er mede voor zorgen dat in 2015 alle Nederlandse schoolkantines een verantwoord voedsel- en drankenaanbod voeren, volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Het handvest helpt scholen tevens om de juiste partijen te vinden om hun voedingsaanbod te verbeteren. Ook prikkelt het leveranciers om zich hierbij te onderscheiden.

Gezonde keuze

Het Voedingscentrum onderschrijft het belang van een gezonde keuze voor drinken. “Voor kinderen is de gezondste keuze water”, stelt directeur Felix Cohen van het Voedingscentrum (links op de foto). “En dat mag dan zowel kraanwater, als natuurlijk mineraalwater en bronwater zijn.”

“Ook (vruchten)thee zonder suiker is een gezonde keuze”, zegt hij. “Deze dranken verdienen de voorkeur boven limonade en vruchtensap. We zijn dan ook erg verheugd dat Spa het handvest ondersteunt en stimuleert.”

  • Water drinken
  • “Wij juichen elk initiatief toe dat jongeren aanmoedigt voldoende water te drinken”, reageert Ann Vandenhende, MVO-manager van Spadel (rechts op de foto). “Of dit nu natuurzuiver mineraalwater is of kraanwater. Door het meest geliefde watermerk van Nederland aan te bieden in schoolkantines, dragen we hier samen aan bij.”

“Spadel biedt een selectie natuurzuivere en caloriearme Spa mineraalwaters en Spa & Fruit-varianten die passen binnen de richtlijnen van De Gezonde Schoolkantine aan cateraars van schoolkantines”, vertelt ze.

Campagnes

Daarnaast ontwikkelt Spadel samen met andere partijen campagnes om het drinken van voldoende (mineraal)water onder jongeren te stimuleren.

“Het ondertekenen van dit handvest past perfect binnen de kernwaarden en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemingsbeleid van Spadel”, stelt Vandenhende.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?