Sportdrank met mild bewerkt wei-eiwit

18 november 2014

Top BV heeft een natuurlijke sportdrank op basis van wei ontwikkeld. Minimaal bewerkte en onverhitte eiwitten dragen mogelijk beter bij aan spierherstel na het sporten, en dus tot betere sportprestaties.

Dat stelt het bedrijf op basis van literatuuronderzoek naar de werking van eiwitten. Juist daarom is voor verse wei als basis voor de nieuwe sportdrank gekozen. Dit ingrediënt is zeer mild behandeld met pascalisatie, om de voedselveiligheid en houdbaarheid te kunnen garanderen.

De sportdrank heeft de naam RE:Balance gekregen. “Gemak, natuurlijk en minimaal bewerkt zijn de belangrijkste kenmerken van deze sportdrank”, zegt Top.

Groeiend segment

Sportvoeding is een groeiend segment binnen gezondheidsproducten. Het huidige aanbod van eiwitrijke sportdranken bestaat, volgens het bedrijf, voornamelijk uit poeders die nog aangelengd moeten worden.

“Een gekoelde, natuurlijke en kant-en-klare sportdrank waarbij rekening is gehouden met performance, maar ook met smaak en gezondheid is op de huidige markt echter nog niet verkrijgbaar. En dat terwijl natuurlijke en gezonde producten steeds populairder worden.”

Micronutriënten

Naast verse wei bevat het ook verse zwarte bessen- en bietensap én vezels en micronutriënten, waaronder kalium en magnesium, die van belang zijn voor spierherstel na inspanning.

De sportdrank wordt binnenkort samen met InnoSportNL getest door topsporters op sportcentrum Papendal, die hun feedback kunnen geven over smaak, gebruik en indruk van het drankje. Op basis hiervan werkt Top aan productie en lancering van het product.

Het bedrijf hoopt daarna op korte termijn productie- en verkooppartners te vinden om RE:Balance op de markt te brengen. De sportdrank maakt onderdeel uit van het IPC-project ‘Voeding, Sport en Gezondheid’.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?