Sportenbroodje: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje

22 augustus 2017

Houben Worstenbrood en Sportcentrum Papendal hebben gezamenlijk het Sportenbroodje ontwikkeld: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje. Het broodje is inmiddels verkrijgbaar in het Topsportrestaurant op Papendal en andere topsport locaties. Houben Worstenbrood werkt nu aan het beschikbaar maken van het Sportenbroodje voor een breder publiek.

Sportenbroodje

Bart Houben benaderde in maart 2016 Sportcentrum Papendal voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gezond en functioneel worstenbroodje. Chefkok en manager van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis ging met hem aan de slag met de herformulering van het recept van het klassieke worstenbroodje.

Het resultaat is een broodje met een gezonder brooddeeg en een vulling op basis van kip. Het Sportenbroodje bestaat uit goede kwaliteit koolhydraten en bevat 20 gram eiwitten. Deze unieke samenstelling maakt het broodje, naast een lekker tussendoortje of onderdeel van een maaltijd, ook geschikt als voedingsproduct voor herstel na het sporten.

Houben Worstenbrood

Het Houben Worstenbroodje is al bijna 80 jaar een begrip in Brabant. Houben Worstenbrood staat voor passie en ambacht maar is ook maatschappelijk betrokken. Alle bakkers bij Houben hadden voorheen een afstand tot de arbeidsmarkt en werken nu met veel plezier in de bakkerij. Vanuit Houben Worstenbrood is diëtistenpraktijk Food & You betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Sportenbroodje.

Sportcentrum Papendal

Circa 550 topsporters maken gebruik van de trainingsfaciliteiten op Sportcentrum Papendal. Het trainingscentrum beschikt over een Topsportrestaurant met functionele sportvoeding voor de topsporters. Hier worden diverse voedingsinnovaties ontwikkeld en getest. Sportcentrum Papendal is partner van Eat2Move, de innovatie-hub voor voeding en bewegen, mede ondersteund door de Provincie Gelderland.

Altijd op de hoogte blijven?