Statiegeld op alle plastic flessen vers sap van Albert Heijn

12 mei 2022 Redactie Food

Vanaf maandag 16 mei zit er statiegeld op plastic flessen vers sap van Albert Heijn. Het gaat om alle flessen van eigen merk verse sappen en smoothies.

Begin dit jaar maakte Statiegeld Nederland bekend het statiegeldsysteem te openen voor 100% sap-flessen. Daarom voert Albert Heijn op alle plastic verse sap- en smoothieflessen van het eigen merk vrijwillig statiegeld in. De flessen zijn sinds kort gemaakt van 100% gerecycled plastic, waardoor ze steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: “Met deze ontwikkelingen geeft Albert Heijn verder invulling aan de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen’. Dat gaat naast een gezonde levensstijl ook over een duurzame samenleving. Daarom vinden we het belangrijk onze eigen merk-producten zo duurzaam mogelijk te verpakken en zijn verpakkingsreductie en recyclebaarheid belangrijke thema’s binnen onze organisatie.”

Minder plastic

Albert Heijn zette nog meer stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo worden verschillende varianten groentemix voortaan verpakt in zakken in plaats van bakken om plastic te besparen. Ook zijn er sinds begin mei geen gratis plastic zakjes meer te vinden op de groente- en fruitafdeling.

Foto en bron: Albert Heijn

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?