Stemming in voedingsindustrie over werkgelegenheid opnieuw positiever

10 februari 2014

DOETINCHEM - De stemming in de voedingsmiddelenindustrie over de werkgelegenheid is voor het tweede achtereenvolgende jaar positiever geworden. Dat blijkt uit de poll op evmi.nl. Het percentage stemmers dat verwacht dat er bij het voedingsmiddelenbedrijf waar hij of zijn werkt géén gedwongen ontslagen vallen, is gestegen van 51 naar 54 procent.

Begin vorig jaar was er al een forse toename ten opzichte van 2012. Eén van de stemmers gaf toen aan de verwachting dat het personeelsbestand zou groeien, te missen als keuzemogelijkheid…

Een jaar daarvoor, of eigenlijk eind 2011, rekende slechts 40 procent erop dat er bij zijn of haar werkgever geen werknemers zouden moeten vertrekken. Dat was nog lager dan begin 2009, kort na het begin van de eerste economische recessie en de eerste keer dat evmi.nl de peiling uitvoerde. Dat jaar ging 44 procent van de stemmers ervan uit dat het voedingsmiddelenbedrijf waar hij werkzaam was, gevrijwaard zou blijven van ontslagen.

Het jaar daarop was er een flink herstel van vertrouwen. Toen meende 53 procent dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen, net iets minder dan de 54 procent van begin dit jaar.

Verlenging contract

Net als een jaar geleden verwacht 19 procent dat er weliswaar geen gedwongen ontslagen, maar dat tijdelijke contracten niet meer worden verlengd. Dat aandeel stond begin 2012 nog op 29 procent.

Nieuwe stelling

[poll id="14"]

Lees ook:

UWV: voedingsindustrie verwacht banengroei (20 januari 2014)

Altijd op de hoogte blijven?