'Stoommaaltijd geeft te weinig energie'

23 februari 2007

ZAANDAM  - Een groot aantal stoommaaltijden bevat onvoldoende energie voor een hoofdmaaltijd. Dat constateert de Consumentenbond na een onderzoek van 25 stoommaaltijden.

Een aantal maaltijden bevat bovendien te weinig groente of juist te veel verzadigd vet of zout. Zestien maaltijden leveren te weinig calorieën.

Twee stoommaaltijden met zalmfilet van Albert Heijn bevatten meer ongezonde vetten dan is vastgelegd in het keurmerk 'Gezonde Keuze Klavertje'. De richtlijnen van dit keurmerk zijn opgesteld in samenspraak met het Voedingscentrum.

Volgens Albert Heijn heeft de Consumentenbond slechts een exemplaar van elke stoommaaltijd getest. 'De stoommaaltijden worden, met uitzondering van de saus, handmatig samengesteld. In het ene bakje kan een groter stukje zalm zitten of een kleiner stukje brocolli', aldus een woordvoerster tegen het ANP.

De Consumentenbond weerspreekt dit en zegt wel degelijk op wetenschappelijke wijze de inhoud van de maaltijden te hebben onderzocht. 'We hebben van elke maaltijd drie exemplaren samengevoegd tot een zogenaamd mengmonster', aldus een woordvoerder.

Lees ook:
1000 AH-merken voorzien van klavertje (8 februari 2007) 

Nieuwsdossier gezondheidslabels

Altijd op de hoogte blijven?