Studenten Aeres onderzoeken Flevolandse voedselketen

13 september 2017

Aeres Hogeschool Dronten startte 11 september met de Minor Supply Chain Management. Het komende half jaar analyseren 26 studenten hoe in Flevoland de producten van boer naar bord komen. Ook dragen ze verbeterpunten aan.

De leiddraad zijn vragen van Flevolandse ondernemers die oplossingen zoeken om hun producten beter in de regio af te zetten. Het Interreg Europe project FoodChains 4 EU maakt de minor mogelijk.

Marktonderzoek

De studenten gaan op bezoek bij regionale voedselondernemers. Zo krijgen ze een beeld van de markt en de uitdagingen voor ondernemers. Hiervoor werken de studenten samen met het recent opgerichte Flevo Food Netwerk. Op van hun marktonderzoek geven de studenten aanbevelingen voor innovaties in de regionale voedselketen.

Aeres Hogeschool Dronten en de provincie Flevoland ontwikkelden de Minor Supply Chain Management. De minor is mede gefinancierd uit het Interreg Europe project FoodChains 4 EU. De minor wordt aangeboden aan vierdejaars studenten die de studie International Food Business of Bedrijfskunde & agrifoodbusiness volgen. De deelnemende studenten verdiepen hun kennis op het gebied van logistiek- en distributiemanagement.

Altijd op de hoogte blijven?