Tekort aan Nutrilon door brand in Cuijk

4 juni 2015

Nutricia is gestopt met de levering van bepaalde typen Nutrilon-babyvoeding. Reden is de brand eerder dit jaar in een fabriek in Cuijk.

Ten minste tot eind deze maand zijn deze producten, waaronder de hypoallergeen-varianten, in Nederland daarom niet te koop, bericht de NOS.

Door de brand kan Nutricia in Cuijk maar beperkt produceren. Het bedrijf heeft ervoor gekozen nu vooral voeding te maken die het moeilijkste gemist kan worden, zoals voeding voor te vroeg geboren baby's en baby's met een ernstige koemelkallergie.

Nutricia informeert consumenten op de website over de verkrijgbaarheid.

Leegkopen

De schaarste heeft dus niets te maken met de run op melkpoeder voor de Chinese markt. De afgelopen jaren waren er regelmatig tekorten doordat handelaren in Nederlandse winkels babyvoeding kopen om te exporteren naar China. Daar leggen consumenten veel geld neer voor Nederlandse kindervoeding, omdat ze de Chinese  producten sinds het melamineschandaal in 2008 niet meer vertrouwen. Toen kwamen zeker 6 kinderen om werden 300.000 kinderen ziek als gevolg van verontreiniging van de melk met melamine. Dat was gedaan om te verdoezelen dat de melk was aangelengd met water.

Als gevolg van het leegkopen van de winkels legden veel retailers beperkingen op aan het aantal pakken babyvoeding dat mag worden aangeschaft.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?