Tetra Pak: eerste 100% plantaardige verpakking

16 oktober 2014

Verpakkingsontwikkelaar Tetra Pak brengt de eerste kartonnen verpakking op de markt die volledig is gemaakt van plantaardig en hernieuwbaar materiaal. De Tetra Rex verpakking is als allereerste voorzien van folie gemaakt van lagedichtheidspolyethyleen (LDPE) en een dop bestaand uit hogedichtheidspolyethyleen (HDPE), beide afkomstig van suikerriet. Ook beschikt de verpakking over FSC-gecertificeerd karton.

100% hernieuwbaar

Tetra Pak zegt het voortouw te nemen in de ontwikkeling van verpakkingen die bestaan uit 100 procent hernieuwbare materialen. "Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het biedt onze klanten ook een concurrentievoordeel met betrekking tot het milieuprofiel van hun producten", stelt Charles Brand, VP Marketing & Product Management bij de producent.

Vanaf 2015

De nieuwe Tetra Rex verpakking is vanaf begin 2015 beschikbaar. Klanten van Tetra Pak die de standaard 1-liter Tetra Rex met TwistCap OSO 34 gebruiken, kunnen zonder bijkomende investeringen of aanpassingen van hun bestaande afvulinstallatie eenvoudig overstappen op de nieuwe versie. Door het gebruik van plantaardig materiaal heeft de hernieuwbare versie van de Tetra Rex verpakking een kleinere milieuvoetafdruk. De Tetra Rex verpakking bouwt voort op een aantal recente ontwikkelingen, zoals de wereldwijde lancering van de eerste biobased dop en de introductie van biobased coatings voor alle verpakkingen die in Brazilië worden geproduceerd.

Altijd op de hoogte blijven?