Tetra Pak investeert 1 miljoen in recyclingfabriek Roosendaal om capaciteit te verhogen

28 juni 2023 Redactie Food

Tetra Pak investeert 1 miljoen euro in de recyclingfabriek van Recon Polymers in Roosendaal om de recyclingcapaciteit van PolyAl te verhogen. Door de investering neemt de capaciteit toe tot minstens 8000 ton per jaar. 

De fabriek richt zich in het bijzonder op het verwerken van uit drankkartons afkomstig polyethyleen en aluminium (PolyAl). Tetra Pak en Recon Polymers werken sinds 2019 samen om de recycling van PolyAl nog verder te ontwikkelen. Met de investering willen de partijen de toepassing van de technologie verder kunnen uitbreiden.

De PolyAl die in Roosendaal wordt verwerkt is afkomstig van een papierfabriek die het papier van drankkartons uit voornamelijk Frankrijk, België en Nederland terugwint. Wat overblijft na terugwinning van de papiervezels is 25 procent polyethyleen en aluminium. Dankzij de verhoogde capaciteit zal in deze fabriek ongeveer 30% van al het PolyAl uit drankkartons worden gerecycled die in deze landen wordt ingezameld voor recycling.

Circulaire grondstoffen

Recon Polymers verwerkt PolyAl uit drankkartons tot circulair toepasbare grondstoffen binnen de kunststofverwerkende industrie. Tot de toepassingen van PolyAl behoren onder andere het produceren van herbruikbare pallets, interieur en groot formaat 3D-geprinte objecten.

Dirk van Loon, directeur van Recon Polymers: “De hoogwaardige recycling van PolyAl krijgt dankzij onze samenwerking met Tetra Pak een verdere impuls met grote impact voor de regio. Onze capaciteit neemt niet alleen toe, maar we zijn hiermee ook in staat om de kosten- en energie-efficiëntie van het recyclingproces verder te verbeteren. De volgende gezamenlijke ambitie is, in nauwe samenwerking met Tetra Pak, de mogelijke uitbreiding van PolyAl-recyclingcapaciteit buiten Nederland verder te onderzoeken.”   

Altijd op de hoogte blijven?