Tetra Pak wederom op A-lijst voor transparantie en bosbehoud

19 februari 2024 Tetra Pak
Tetra Pak, een multinationale onderneming voor voedselverwerking en kartonnen verpakkingen, is door milieuorganisatie Carbon Disclosure Project (CDP) voor de achtste keer beloond met een A-score voor bedrijfstransparantie en prestaties op het gebied van bosbehoud. 

Internationale milieuorganisatie Carbon Disclosure Project (CDP) beoordeelt jaarlijks bedrijven op milieugerelateerde transparantie, waarbij deze bedrijven een plek op de CDP Forests A-lijst kunnen verdienen. Uit ruim 21.000 beoordeelde ondernemingen behoort Tetra Pak volgens CDP's Forests vragenlijsten tot de top twee procent van bedrijven die in 2023 een plek op de A-lijst verdienden. Het is de achtste keer dat Tetra Pak op de A-lijst verschijnt. Het bedrijf ontving ook een A-score op de onderdelen klimaatveranderingen en waterveiligheid.

Beoordeling

Voor de beoordeling kent CDP, aan de hand van een gedetailleerde en onafhankelijke methode, bedrijven een score toe van A tot D. Deze score baseert CDP op de volledigheid van openbaarmaking, bewustzijn, beheer van milieurisico's en het aantonen van praktijkvoorbeelden die verband houden met milieuleiderschap. De score voor bossen is gebaseerd op vier grondstoffen: hout, rundvleesproducten, soja en palmolie. Om een plaats op de Forests A-lijst te verdienen, moeten bedrijven op minstens één van deze bosrisicogrondstoffen een A-score behalen.

Tetra Pak

Gilles Tisserand, Vicepresident Klimaat & Biodiversiteit bij Tetra Pak: “We vertrouwen op de natuur om ons te voorzien van de noodzakelijke bouwstenen voor het leven: van schone lucht en water tot materiële goederen zoals voedsel. Wij geloven dat bedrijven zoals de onze dringend actie moeten ondernemen om de impact van onze waardeketen te verminderen, landschappen te herstellen en bij te dragen aan de bredere transformatie van voedselsystemen.”

“Onze benadering van de natuur is nauw verbonden met onze ambities op het gebied van klimaat, circulariteit, sociale duurzaamheid en voedselsystemen”, vervolgt hij. “Het is ons streven om voorop te lopen in bedrijfstransparantie. Daarom zijn we buitengewoon blij dat we voor het achtste jaar op rij opgenomen zijn in de CDP Forests A-lijst. Bovendien zijn we dit jaar als enige bedrijf in de kartonnen verpakkingssector opgenomen in alle CDP-gebieden.”

 

Altijd op de hoogte blijven?