The Spreadmaker zet activiteiten Ladessa voort

17 april 2024 The Spreadmaker
Onlangs heeft Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, faillissement moeten aanvragen. The Spreadmaker, Belgische producent van vergelijkbare producten, heeft aangekondigd de activiteiten van Ladessa voort te zetten. 

Ladessa geeft aan dat het faillissement moets aanvragen als gevolg van aanhoudende financiële uitdagingen, toenemende concurrentie en aanzienlijke kostenstijgingen, ondanks inspanningen om het bedrijf te redden. Na gesprekken met de curator heeft The Spreadmaker, Belgische producent van filet américain, préparé en ander hartig broodbeleg, aangekondigd het merendeel van de activiteiten van Ladessa voort te zetten vanaf 15 april 2024.

Synergie tussen beide merken

De curator, Sjors Wahlbrinck, heeft een rol gespeeld in het veiligstellen van de toekomst van Ladessa en het behoud van werkgelegenheid. "De overname uit de boedel en doorstart van diverse activiteiten vanaf deze week zijn een opsteker voor zowel klanten als medewerkers," zegt Peter Aerts, ceo van The Spreadmaker. "Met vertrouwen in het vakmanschap van het personeel en de bewezen kwaliteit van de Ladessa-producten, blijven we trouw aan de identiteit van de firma en de ‘Ladessa-legacy’, terwijl we investeren in de toekomst van het bedrijf.”

Volgens Aerts is er synergie tussen beide merken. “In Nederland wordt Ladessa als topmerk geroemd om z’n unieke smaken en kwaliteit, een reputatie die ook voor The Spreadmaker geldt maar dan op de Belgische markt. Door onze krachten te bundelen willen we niet alleen innovatie stimuleren, maar ook onze bekende kwaliteit waarborgen. We gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet, waarin we op korte termijn alles in het werk stellen om klanten te verzekeren van de beschikbaarheid van hun vertrouwde producten."

Overname

Onder de vleugels van The Spreadmaker Nederland zullen de productieactiviteiten van Ladessa worden voortgezet in het Brabantse Oosterhout. Bij de doorstart van Ladessa wordt een soepele overgang nagestreefd. “De komende periode zal dan ook in het teken staan van operationele integratie, waarbij hard wordt gewerkt om alle processen naadloos te laten samenvloeien”.

Altijd op de hoogte blijven?