Top lanceert RF-sterilisatie pilot

5 september 2018

Na enkele jaren van ontwikkeling lanceert Top bv uit Wageningen hun RF-sterilisatie pilotopstelling voor levensmiddelenproductie. Op 11 oktober organiseert het bedrijf een seminar over de technologie en de marktkansen van deze in-pack conserveringstechnologie. Belangstellende bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden.

Radio Frequency

De introductie van Radio Frequency in-pack sterilisatie betekent een uitbreiding van mogelijkheden voor de industrie om zich te differentiëren op kwaliteit. Met de RF-installatie kan verpakt voedsel gesteriliseerd worden met, in vergelijking tot een standaard retort proces, een significant kortere opwarmtijd en daarmee een beter behoud van kleur, smak en structuur.

De installatie is daarmee voornamelijk voor moeilijk verpompbare en vaste voedingsmiddelen erg interessant. Met de nieuwe technologie kan de industrie dan ook beter inspelen op de vraag van consumenten naar meer premium lang houdbare convenience-producten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor ontwikkeling van misschien wel heel nieuwe concepten.

RF-sterilisatie pilot

De afgelopen jaren heeft Top gewerkt aan een pilot in RF-sterilisatie. De technologie is nu klaar om door de levensmiddelenindustrie getest te worden. Belangstellende levensmiddelenproducenten kunnen zich melden.

Op donderdag 11 oktober organiseert Top een seminar over RF-sterilisatie. Hier kan de industrie kennis op doen over de nieuwe technologie en de mogelijkheden die RF-sterilisatie biedt voor levensmiddelenproductie. Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van Top bv.

Top bv

Top bv is een dienstverlener in food design, procesontwerp en innovatiemanagement. De afgelopen jaren werkte het bedrijf mee aan verschillende geavanceerde foodinnovaties. Bij nieuwe processen, zoals conserverings- of AGF procestechnologieën, maar ook bij concrete producten, zoals de vleesvervanger Beeter en de cold-pressed sappen van Naturalicious.

Het bedrijf is gericht op open innovatie en werkt daarom samen met bedrijven uit de gehele voedingsmiddelenketen, van ‘farm to fork’. Ook werkt Top samen met industrieën buiten de voedingsindustrie, zoals HighTech en Pharma.

In EVMI, editie 4-2018 stond een interview met Wouter de Heij van Top bv in  Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af of vraag twee gratis proefexemplaren aan!

Altijd op de hoogte blijven?