Unilever-CEO: groener én groeien

15 november 2010

ROTTERDAM - "We moeten nieuwe manieren van zakendoen ontwikkelen die garanderen dat onze groei niet ten koste gaat van de afnemende natuurlijke bronnen in de wereld." Dat zei Unilever-CEO Paul Polman bij de aankondiging van de plannen om te verduurzamen én te groeien.

Unilever kondigde maandag het Sustainable Living Plan gelijktijdig aan in Londen, Rotterdam, New Delhi en New York. Het Sustainable Living Plan bevat meer dan 50 maatschappelijke, economische en milieugerelateerde doelstellingen. Polman kondigde aan de komende tien jaar meer dan een miljard mensen, vooral woonachtig in ontwikkelingslanden, te helpen om hun gezondheid en welzijn te
verbeteren.

Innovatievere productie
Het gaat bij het verduurzamen niet alleen om halvering van broeikasgasuitstoot, waterverbruik en afval van de eigen directe activiteiten, maar ook om die van leveranciers en van consumenten. Omdat meer dan tweederde van de broeikasgasuitstoot en de helft van het waterverbruik tijdens de levenscyclus van Unilever-producten afkomstig is van gebruik door consumenten, gaat het dus om een toezegging op ongekend grote schaal, stelt Unilever.

"Mensen vertellen ons dat ze hun milieu-impact willen verminderen, maar dat ze het moeilijk vinden hun gedrag te veranderen en niet weten hoe hun acties werkelijk een verschil kunnen maken”, aldus Polman.

Die doelstelling moet voornamelijk gehaald worden door innovatievere inkoop, productie en verpakking. Zo moet tegen 2020 100 procent van de agrarische grondstoffen betrokken worden uit duurzame landbouw.

Samenwerking
Bovendien wil Unilever de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden verhogen door in samenwerking met Oxfam, Rainforest Alliance en anderen meer dan 500.000 kleine boerenbedrijven en kleinschalige distributeurs op te nemen in de productieketen.

Ook wil de onderneming de verkoop van de goedkope waterzuiveraar voor thuisgebruik, Pureit, uitbreiden van India naar andere landen en zo veilig drinkwater toegankelijk maken voor een half miljard mensen.

Lees ook:
Unilever Benelux: uitstoot 30% omlaag (15 november 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Unilever 

Altijd op de hoogte blijven?