‘Unilever investeert in theeproductie Kenia’

9 oktober 2013

ROTTERDAM - Unilever gaat 150 miljoen euro investeren in de theeactiviteiten in Kenia. Dat zegt de Keniaanse president Uhuru Kenyatta, na een gesprek met Unilever-CEO Paul Polman.

Polman had eerder deze maand in Nairobi een ontmoeting met de Keniaanse president, waarin hij de investeringen aankondigde, meldt foodnavigator.

Met de investeringen wordt de capaciteit van de locaties in Kericho waar de thee verwerkt wordt, uitgebreid van 30.000 naar 50.000 ton per jaar. Ook zullen extra banen worden geschapen en de theeopbrengsten worden verhoogd.

Unilever heeft in Kenia zo’n 8400 hectare aan theeplantages en 7 productielocaties voor thee die bestemd is voor de wereldmarkt. Het concern zou zo’n 30 procent van alle thee in Kenia kopen.

Strategisch overslagpunt

Volgens de president gaf Polman aan dat Kenia een van de 3 strategische overslagpunten voor het bedrijf is, samen met Nigeria en Zuid-Afrika. Dit mede door de goede infrastructuur en de inspanningen om de vrachtafhandeling in de haven van Mombassa te verbeteren  

"Polman zei dat de geplande investeringen Unilever verder helpen bij de expansie in de Oost-Afrikaanse regio, waaronder ook in Ethiopië en Tanzania", stelt Kenyatta.

De president verwelkomde de aangekondigde investeringen en zei dat de Keniaanse overheid eventueel aanwezige barrières die buitenlandse handel belemmeren, wil weghalen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?