Unilever start onderzoeksprogramma naar thee

26 mei 2014

ROTTERDAM - Unilever gaat zich toeleggen op een nieuw R&D-programma naar thee om het theeaanbod voor de toekomst veilig te stellen. Moderne teeltmethoden moeten leiden tot nieuwe duurzame theesoorten.

Unilever wil de productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid van theestruiken vergroten. Het project moet ook de afname van de diversiteit van theesoorten tegengaan. Dat is van belang omdat het verdwijnen van soorten de mogelijkheden beperkt om in de toekomst weerstand te kunnen bieden aan droogte en ziekten.

Clive Gristwood, Senior Vice President van R&D Refreshment van Unilever benadrukt het belang van nu handelen met het oog op de uitdagingen van de toekomst. "Meer thee kunnen verbouwen op minder land en met minder chemische middelen, en aan de andere kant beter bestand zijn tegen droogte en klimaatverandering, staan in dit project centraal. Dat is in lijn met onze doelstellingen voor sustainable sourcing, zoals vastgelegd in het Sustainable Living Plan van Unilever. Daarmee profiteren allen die te maken hebben met onze favoriete drank direct, van de kleine boeren die thee verbouwen tot iedereen die houdt van de unieke verfrissende drank."

Lees ook:

Unilever verkoopt merken Ragu en Bertolli in Noord-Amerika (22 mei 2014)

Unilever ontwikkelt app tegen voedselverspilling (15 mei 2014)

Unilever: ‘Duurzaamheid levert besparingen op' (29 april 2014)

Altijd op de hoogte blijven?