Unilever verandert bedrijfsstructuur en schrapt 1500 banen

25 januari 2022 Redactie Food

Unilever schrapt ongeveer 1500 managementbanen wereldwijd. Dat is het gevolg van een nieuwe organisatiestructuur binnen het bedrijf, meldt Unilever in een persbericht.

Unilever kondigt aan afstand te gaan doen van de huidige matrixstructuur. Vanaf 1 april wordt het bedrijf ingedeeld in vijf Business Groups: schoonheid en welzijn, persoonlijke verzorging, huishoudelijke verzorging, voeding en ijs. Op deze manier wil Unilever de bedrijfsstructuur eenvoudiger en meer categoriegericht maken.

Alan Jope, CEO van Unilever, zegt in het persbericht: “Ons nieuwe organisatiemodel is ontworpen om de verbetering die we zien in de prestaties van ons bedrijf voort te zetten. Met vijf categoriegerichte Business Groups kunnen we beter inspelen op trends en is het kristalhelder wie er verantwoordelijk is. Groei blijft onze topprioriteit en deze veranderingen ondersteunen dat.”

Wereldwijd werken er zo'n 149,000 mensen bij Unilever, waarvan ruim 2500 in Nederland. De banen die Unilever schrapt zijn voornamelijk managementfuncties. Het bedrijf verwacht niet dat de veranderingen invloed hebben op de teams in fabrieken. 

Altijd op de hoogte blijven?