Vakbond Varkenshouders reikt Pinokkio 2015 Trofee uit

16 november 2015

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat de 'Pinokkio 2015 Trofee' uitreiken aan een organisatie die het niet zo nauw neemt met de waarheid over de veehouderij.

De award moet gezien worden als een tegenhanger van de verkiezing Liegebeest 2015 van Wakker Dier. De trofee is een initiatief van Caroline van der Plas, die voor de PVV de communicatie en pr verzorgt. In een column stelt ze dat sommige media over de start van de verkiezing Liegebeest 2015 schreven alsof de uitreiking van de Oscars voor de deur staat. "Jammer dat zij er niet bij vermeldden dat Wakker Dier een organisatie is die slechts één agenda heeft: De veehouderij Nederland uit en alle mensen veganistisch. Dus bij voorbaat zijn voor Wakker Dier álle vlees- en zuivelproducten liegebeesten."

Of de nominaties van de fabrikanten of producenten terecht zijn, laat ze in het midden. "Dat is aan het oordeel van 'het publiek'." Ze wijst erop dat Wakker Dier door de Reclame Code Commissie op de vingers is getikt vanwege misleidende reclame en dus zichzelf had moeten nomineren als Liegebeest 2015.

Nominaties

Van der Plas selecteerde zeven kandidaten voor de Pinokkio 2015 Trofee: Wakker Dier, Varkens in Nood, Partij voor de Dieren, Radar, Zembla, Vegetarische Slager en Milieudefensie. In haar column licht ze de nominaties toe. Stemmen kan tot en met 21 december 2015.

De winnaar krijgt een beeldje van Pinokkio voor op het bureau. "Zodat ze in 2016 nog even kunnen terugdenken aan wie nou écht de Liegebeest van 2015 was."

Lees ook: 

 

Altijd op de hoogte blijven?