Van der Windt wint bronzen Prima Award

21 januari 2013

DEN HAAG - Van der Windt Verpakking heeft de bronzen Prima Ondernemen Award 2012-2013 gewonnen.

Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de NRK, de branchevereniging voor de rubber-, recycling- en kunststofindustrie. Prima staat voor het programma innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Van der Windt Verpakking was 1 van de 9 genomineerden voor de awards. De verpakkingsleverancier uit Honselersdijk dankt de prijs aan de sterke focus op duurzaamheid in verpakkingen, aldus het juryrapport.

Biobased en composteerbaar

“Het bedrijf beantwoordt de marktdynamiek met gerichte productontwikkeling, vooral in biobased en composteerbare verpakkingen. Informatie over het milieu of de CO2-footprint van producten wordt zelf ontwikkeld en actief met klanten gedeeld”, meldde het verslag van de jury.

Van der Windt startte in 1969 als leverancier voor de Nederlandse tuinbouw. Nu is het distributeur in verpakkingen voor de agri- en sierteeltsector, food- en non-food, retail, horeca, en foodservice.

Duurzaamheidsscan

Directeur Ruurd Ouwehand van Van der Windt kreeg de prijs overhandigd. Aan de toekenning van de awards is een uitgebreide duurzaamheidsscan vooraf gegaan, die is uitgevoerd door studenten van een aantal hogescholen.

De Prima Award wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die goed presteren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, om zo het belang van duurzaamheid in de branche te onderstrepen.

De gouden award was voor Apollo Vredenstein (banden) en de zilveren voor Stramit (isolatieplaten).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?