Van Hattem haalt productie 2 jaar terug

4 februari 2014

DODEWAARD – Slachterij Van Hattem Vlees haalt al het paardenvlees en de producten die paardenvlees kunnen bevatten terug. De recall betreft de productie van januari 2012 tot en met 22 januari 2014.

Dat maakt Van Hattem bekend. Het bedrijf verwacht dat met de omvangrijke terughaalactie "de rust en het vertrouwen zal terugkeren".

Onduidelijkheid

Van Hattem voert aan dat al een jaar geen paarden meer geslacht worden. Alle geslachte paarden zijn door de NVWA goedgekeurd en de slachterij heeft de NVWA documenten overhandigd waaruit blijkt dat het destijds geproduceerde paardenvlees daadwerkelijk als paardenvlees verkocht is.

Er is echter onduidelijkheid over paarden die wel zijn aangevoerd, maar niet zijn verwerkt omdat ze niet voor de slacht geschikt waren. Volgens Van Hattem loopt daarover nog onderzoek en is er overleg met de NVWA. Vanwege de onduidelijkheid, heeft Van Hattem tot de omvangrijke recall besloten.

Traceren

Eerder had de NVWA de slachterij gesommeerd uiterlijk 3 februari alle vlees, vleesproducten en karkassen die het bedrijf tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 in de handel heeft gebracht te traceren. "Als blijkt dat de producten niet traceerbaar zijn voldoen ze niet aan de veiligheidsvoorschriften en moet het bedrijf de producten uit de handel nemen", aldus de NVWA op 29 januari.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?