Van Hooijdonk hoogleraar zuivelkunde

15 februari 2007

WAGENINGEN - Wageningen Universiteit heeft dr.ir. Toon van Hooijdonk benoemd tot hoogleraar Zuivelkunde. Hij volgt prof. Jos Lankveld op.

De leerstoel, die bij de leerstoelgroep Productontwerpen en kwaliteitskunde van Wageningen Universiteit is ondergebracht, wordt gefinancierd door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Het onderzoek van prof. Van Hooijdonk belicht de totale productieketen van melk op de boerderij, tot en met het zuivelproduct voor consument.

Het accent ligt daarbij op de ondersteuning van keteninnovaties ten behoeve van een veilige en efficiënte winning en valorisatie van melkproducten en melkcomponenten.

Uitdaging
'Ik vind het een bijzondere uitdaging om via samenwerking met andere leerstoelgroepen en kennisinstellingen, zoals bijvoorbeeld het NIZO, de kennis ten behoeve van nieuwe innovaties in de zuivelketen uit te bouwen', aldus de kersverse hoogleraar.

Dr.ir. A.C.M. (Toon) van Hooijdonk (Ulvenhout, 1948) is Corporate Director Research & Quality Management van Campina. Eerder werkte hij bij Unilever Research in Engeland en NIZO Food Research.

Zijn taken als hoogleraar nemen twee dagen in de week in beslag. Bij Campina blijft hij dan ook zijn huidige functie vervullen. 'Externe vertegenwoordigingen voor Campina en voor de Nederlandse zuivelsector als geheel blijven een belangrijk onderdeel van mijn functie', aldus Van Hooijdonk.

Altijd op de hoogte blijven?