Vegan Zeastar in de schappen van de Duitse supermarkt

15 juli 2021

De Duitse supermarktketen Globus neemt de plantaardige visproducten van Vegan Zeastar op in het assortiment. Dat laat producent Vegan Finest Foods weten met een persbericht. 

De populariteit van plantaardig neemt toe, ook in Duitsland. Documentaires als Seaspiracy maken volgens Vegan Finest Foods veel indruk en zetten de consument aan het denken over hun eetgewoontes. Daarom heeft de Duitse supermarktketen Globus besloten om de producten van de Vegan Zeastar-lijn op te nemen in het assortiment. 

Het gaat om vier plantaardige visvervangers, namelijk Zalmon Sashimi, NoTuna Sashimi, Crispy Lemon Shrimpz en Kalamari. Alle vier producten zijn volledig plantaardig en palmolievrij. De Zalmon Sashimi en NoTuna Sashimi zijn gemaakt op basis van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Zalmon Sashimi ontving in 2020 de Vegan Food Award in de categorie best fish alternative van PETA Deutschland.

Vegan ZeaStar ontstond uit een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar. Het bedrijf introduceerde in 2018 de eerste visvangers, No Tuna en Zalmon Sashimi.

 

Altijd op de hoogte blijven?