Vegetarische Slager haalt 2,5 miljoen binnen

28 oktober 2015

De Vegetarische Slager heeft vannacht de beoogde 2,5 miljoen euro binnengehaald. Dat betekent dat het doel al na drie weken bereikt is. De inschrijving voor de 5 procent obligatielening stond open tot 4 december, maar zou stoppen als het streefbedrag eerder werd bereikt.

Volgens de initiatiefnemers ontstond er een ware stormloop op de obligaties. Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager is verrast door het snelle succes. “Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten door gelijkwaardige plantaardige alternatieven, zoals de plantaardige biefstuk die een enorme doorbraak kan betekenen.”

Klanten en beleggers

Er zijn in totaal 4950 obligaties verkocht tot een bedrag van 2.499.500 euro. Afnemers zijn vooral klanten van de Vegetarische Slager, professionele beleggers en een enthousiaste achterban van Natuur & Milieu, die de financieringscampagne mede startte.

Het maakt dat de nieuwe productielocatie van de Vegetarische Slager in Breda nu ingericht kan worden om een eigen productie op te starten. Het wordt volgens de initiatiefnemers een van de modernste voedselfabrieken ter wereld met een capaciteit van 50 miljoen vleesvervangers per jaar.

'Goedkoper dan vlees'

Schaalgrootte kan ervoor zorgen dat de prijs, een vaak genoemde drempel voor het kopen van vleesvervangers, nu omlaag kan.

De Vegetarische Slager verwacht dat de prijs van vleesvervangers op termijn concurrerend zal zijn aan die van vlees. Bij een groter marktaandeel kan het zelfs goedkoper worden dan vlees. Het bedrijf rekent op termijn op een marktaandeel van 15 procent van de totale vleesmarkt.

Obligatiehouders krijgen een naamsvermelding op de nieuwe fabriek, waarvan zij immers ‘grondlegger’ zijn. Ook krijgen ze vijf procent korting op hun aankopen in de conceptstore van de vegetarische Slager en bij hun online bestellingen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?