Vegetarische Slager schrijft obligaties uit voor fabriek

7 oktober 2015

De Vegetarische Slager schrijft een vijf procent obligatielening uit om consumenten te betrekken bij de bouw van een nieuwe, eigen fabriek in Breda. Het pand is al gekocht en wordt vanaf begin volgend jaar verbouwd. Het bedrijf wil nu geld binnenhalen voor de inrichting.

Dat bericht Vlees+.

“De lening zal een looptijd hebben van zeven jaar. Het beoogde bedrag van de obligatielening is 1 tot 2,5 miljoen euro”, aldus Jaap Korteweg, initiatiefnemer van de Vegetarische Slager. Jaap Korteweg startte zijn onderneming in 2008.

Productiehal

Het bedrijf heeft al een productiehal in Breda aangeschaft, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot een moderne, vegetarische voedselfabriek. De fabriek zal over een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten beschikken. De lening wordt gefaciliteerd door Npex, de MKB Beurs.

“Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen”, stelt Korteweg. “Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren. Hierdoor kunnen de prijzen van onze producten op termijn zakken, waarmee wij een groter bereik creëren in binnen- en buitenland. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden.”

Steun Natuur en Milieu

De campagne wordt gesteund door Stichting Natuur en Milieu dat de consumptie van minder vlees wil stimuleren. “Dit is in het belang van natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat”, stelt de stichting.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?