Vegetarische Slager start eigen productie in 2016

21 september 2015

De Vegetarische Slager gaat vanaf volgend jaar zomer zelf vegetarische producten produceren. Daarvoor wordt in Breda een eigen productielocatie geopend.

Het bedrijf van eigenaar Jaap Korteweg besteedde de productie altijd uit, maar nu is volgens hem een volume bereikt, waarbij eigen productie interessant wordt.

De eigen productie start in een fabriekslocatie die vanaf komende jaarwisseling zal worden verbouwd. De 3000 vierkante meter grote hal krijgt een productiecapaciteit voor vegetarisch vlees, voor 50 miljoen maaltijden, meldt BredaVandaag.

Andere inrichting

Omdat de hal geen bestemming voor de productie van food had, start de verbouwing pas aan het eind van het jaar. Tot die tijd wordt een inrichtingsplan ontwikkeld. Feitelijk blijft alleen de buitenkant hetzelfde, de inrichting wordt helemaal veranderd.

Bij een maximale productie biedt de locatie werk aan 20 tot 25 medewerkers, verwacht Korteweg. De productie zal van start gaan met 5 tot 10 arbeidskrachten.

Vanwege groei

In 2015 zet de Vegetarische Slager vegetarische producten af voor 6 miljoen maaltijden, in 2016 wordt dat naar verwachting 10 miljoen. Eigen productie wordt hierdoor interessant, zeker omdat ook de komende jaren verdere groei verwacht wordt.

Vorig jaar mei gaf Korteweg ook al aan een eigen productie te willen starten. “We zijn in de oriënterende fase, maar die fabriek moet er echt komen”, zei hij tijdens het symposium Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie bij de introductie van de nieuwe Food Top 100 van EVMI.

Voldoen aan certificering

En omdat het bedrijf zo veel mogelijk biologisch wil produceren, kan met een eigen productie ook makkelijker worden voldaan aan bio-certificeringseisen, stelt Korteweg nu. Daarnaast wordt volgens hem met zelf produceren de kwaliteitscontrole makkelijker.

Het pand in Breda is gekocht uit een internetveiling. Op 1 november presenteert het bedrijf de plannen in het pand aan Markhek 5.

Lees ook:

De Vegetarische Slager landelijk via AH (25 maart 2015)

Paardloze koets en koeloze melk (premium)

Vegetarische Slager wil eigen fabriek ( 6 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven?