Verantwoordelijkheid voor gezonde voeding ligt volgens consumenten bij de industrie

16 augustus 2017

Ongeveer 90 procent van de consumenten vindt dat de voedingsindustrie hen van gezonde voeding moet voorzien. Dit blijkt uit een wereldwijde online enquête van Ingredient Communications. Ook komt naar voren dat consumenten wantrouwend tegenover de voedingsindustrie staan.

Meer dan 1000 consumenten deden mee aan de enquête. Van hen vond 52 procent dat de voedingsmiddelenindustrie 'zeer veel' verantwoordelijkheid heeft voor gezonde voedingspatronen. 37 procent gelooft de industrie 'enige' verantwoordelijkheid moet nemen. En 9 procent vindt dat de sector geen enkele verantwoordelijk heeft voor een gezond dieet.

Betrouwbaarheid

Respondenten moesten in de enquête zeven informatiebronnen over voeding en gezondheid op volgorde van betrouwbaarheid zetten. 72 procent zette dokters en andere medici op de eerste of tweede plaats. De overheid en voedselautoriteiten volgen met 23 procent. Daarna komen vrienden en familie (15 procent).

De voedselindustrie staat laag op de lijst. 41 procent van de respondenten plaatste de industrie op de laatste of een-na-laatste plaats. Slechts 5 procent zette de voedselindustrie bovenaan de lijst.

Altijd op de hoogte blijven?