Verdachten vervalsen Nutrilon-etiket opgepakt

17 juni 2015

De politie heeft twee verdachten gearresteerd die verdacht worden van het vervalsen van etiketten op Nutrilon-babyvoeding van Nutricia. Wat hun rol precies is, wordt nog onderzocht.

Nutricia waarschuwde eerder voor blikken zuigelingenvoeding Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2 (bedoeld voor baby’s met een koemelkallergie), waarin geen koemelkvrije voeding zit.

Vervalste etiketten

Er zouden namelijk, buiten het reguliere verkoopkanaal, blikjes Nutrilon Nenatal 1 in de omloop zijn gebracht, met daarop vervalste etiketten van de koemelkvrije voeding Pepti 1 en Pepti 2.

Kinderen met een koemelkallergie die deze voeding binnenkrijgen, lopen het risico dat ze een ernstige allergische reactie krijgen.

'Niet via reguliere kanaal'

Volgens Nutricia zijn de blikken met onjuiste etiketten niet te koop bij winkels of apotheken die hun producten rechtstreeks van Nutricia krijgen. Ook zijn ze niet verkocht via de webwinkel van het bedrijf.

Nutricia meldt in de Volkskrant dat er bij het bedrijf geen klachten zijn binnengekomen over baby's die ziek zijn geworden door het melkpoeder.

De politie wil geen details geven over de opgepakte verdachten. Dit omdat het onderzoek nog loopt.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?