Verkade wil ‘nep-Sultana’ uit schap

8 november 2006

ZAANDAM - Verkade wil dat koekfabrikant Van Delft stopt met de productie van Provita Yoghurt Fruitbiscuit. De biscuit met een yoghurtsmaaklaagje lijkt volgens Verkade te veel op Sultana YoFruit.

De Zaanse koek- en biscuitfabrikant, dochterbedrijf van United Biscuits, heeft Van Delft aangeschreven dat het naar de rechter zal stappen als aan haar verzoek geen gevolg wordt gegeven. 

Algemeen directeur Bart Merkus van Verkade: 'Het koekje van Van Delft lijkt sprekend op Sultana, ook op de verpakking. Dit is volgens ons slaafse nabootsing. Dit leidt tot verwarring onder consumenten, te meer omdat Provita Yoghurt Fruitbiscuit qua inhoud een ander product is als Sultana. Het is duidelijk dat Van Delft wil meeliften op het succes van Sultana.'

Volgens Oscar de Lange, eigenaar van Van Delft, gaat de kwestie puur over het yoghurtlaagje over de biscuit. 'Qua componenten - de standaardbiscuit en het laagje - lijken beide producten op elkaar. Echter, deze combinatie is niet uniek. Daarom denk ik dat Verkade deze combinatie moeilijk kan claimen als eigendom. Kijk, de meeste koekjes of biscuits lijken wel min of meer op elkaar.'

De Lange verklaart dat zijn bedrijf en Verkade met elkaar in gesprek zijn om het geschil op te lossen. Hij wil nog niet vooruitlopen op eventuele stappen.

Lees ook:
Sultana-recall omvat meer dan tien landen (13 juli 2006)

United Biscuits in handen van durfkapitalisten (25 oktober 2006)

Altijd op de hoogte blijven?