Verpakkingsbeurs Empack met B2B Matchmaking event en Food Safety programma

27 februari 2018

Verpakkingsbeurs Empack werkt opnieuw samen met Kamer van Koophandel en Enterprise Europe Network voor het organiseren van het B2B Matchmaking event op 11 en 12 april 2018 tijdens Empack. Verder maakt de Empack-organisatie in aanloop naar de vijftiende editie het programma rondom Food Safety bekend. Dit bestaat onder meer uit een miniconferentie en er worden dagelijks begeleide innovatieroutes georganiseerd.

Het B2B Matchmaking event op Empack heeft als doel het bewerkstelligen of uitbouwen van nationale en internationale samenwerkingen tussen bedrijven, onderzoekers en potentiële opdrachtgevers van binnen- en buitenland. “Het grootste deel van onze exposanten neemt deel aan Empack om leads te generen. Het is onze taak om de exposanten te voorzien in hun behoefte. Dit matchmaking event speelt hier perfect op in. Hoe werkt het? De exposant stelt zich beschikbaar en de bezoeker kiest zelf uit met welke exposant hij/zij in contact wil raken. Vooraf weet je dus dat er al interesse is”, zegt Michelle van Helvoirt namens de Empack-organisatie.

Miniconferentie Food Safety

Food Safety is één van de vier hoofdthema’s tijdens Empack 2018. Het thema richt zich op verschillende technieken, verpakkingsmaterialen en voedselcontactmomenten. Food Safety geeft ook inzicht in wet- en regelgeving, een update over alternatieve methoden voor voedselveilig verpakken met het doel eigen processen te optimaliseren of nieuwe processen en innovaties te kunnen introduceren. Zo is er op dinsdagmiddag 10 april een miniconferentie van de Nederlandse Rubber en Kunststoffen Federatie (NRK), onder begeleiding van Kris Callaert, over de veiligheid van voedselverpakkingen.

Veiligheid van voedselverpakkingsmiddelen

Keynote spreker Lisette Krul, toxicologe bij TNO innovation for life, deelt de laatste ontwikkelingen vanuit toxicologisch perspectief. Bij de productie van een voedselverpakking is een lange keten betrokken. Als gevolg hiervan kan een voedselverpakking bedoelde en onbedoelde stoffen bevatten die naar het verpakte voedingsmiddel kunnen migreren. Tijdens de miniconferentie wordt ingegaan op hoe de veiligheid van het voedselverpakkingsmiddel beoordeeld kan worden en wat de laatste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op dit gebied.

Implementatie GMP en mutual recognition

Daarnaast wordt er praktisch gekeken naar de GMP implementatie in de verpakkingsindustrie. Kathleen Malfroy presenteert een handige leidraad voor implementatie van BRC Packaging, IFS Pac Secure en ISO 22000. Kathleen Malfroy is een ervaringsdeskundige op dit vlak en senior partner bij AS4. Ze geeft leiding aan 30 experts om de GFSI-normen te behalen. Daarnaast gaat Tjoena Siere tijdens de conferentie in op de impact van de Nederlandse wetgeving voor kunststof voedselverpakkingsfabrikanten en de betekenis van mutual recognition.

Begeleide innovatieroutes

Op elke beursdag worden begeleide innovatieroutes georganiseerd door vakblad VMT. Deelnemende exposanten staan klaar om de laatste informatie te delen en nieuwe toepassingen te demonstreren. Op een interactieve manier worden bezoekers geïnformeerd over de laatste mogelijkheden op het gebied van voedselveilig verpakken. Zo introduceert Overveld Techniek de innovatie Clean Gear-Tech, een compleet nieuwe lijn van RVS producten en Gea Nederland presenteert op Empack de GEA OxyCheck, ’s werelds eerste niet-invasieve zuurstofmeetsystemen voor MAP en de enige oplossing die momenteel beschikbaar is voor in-lijn kwaliteitscontrole die 100 procent van de verpakkingen inspecteert.

Altijd op de hoogte blijven?