Vervalst etiket op Nutrilon Pepti

16 juni 2015

Nutricia waarschuwt dat er mogelijk blikken Nutrilon Pepti 1 en 2 in omloop zijn waar een andere voeding in zit. Op de verpakking is door een onbekende partij een vervalst etiket geplakt waardoor het lijkt alsof er koemelkvrije voeding in zit.

De kans bestaat dat kinderen met een koemelkallergie hierdoor voeding krijgen die een ernstige allergische reactie kan veroorzaken.

De foutief geëtiketteerde blikken zijn volgens de NVWA aangetroffen buiten het reguliere verkoopkanaal. Volgens Nutricia gaat het om een beperkte hoeveelheid. De fabrikant verzekert dat producten die aangekocht zijn via het reguliere verkoopkanaal (zoals apothekers, facilitaire bedrijven en de online kanalen van Nutricia en haar partners) correct en veilig zijn.

Nutricia geeft op de website informatie over welke houdbaarheidsdata in elk geval veilig zijn. De producent verzoekt ouders die een blik met een andere houdbaarheidsdatum hebben aangeschaft het product niet te gebruiken en contact op te nemen met de Nutricia Kindervoeding Service via 0800 0222626 of www.nutriciavoorjou.nl.

Tekort

Begin deze maand bleek dat Nutricia door een brand in de fabriek in Cuijk in februari sommige producten tijdelijk niet kan leveren. Mogelijk zijn criminelen op die schaarste ingesprongen door reguliere Nutrilon-producten om te katten naar het duurdere koemelkvrije product.

De afgelopen jaren werden in winkels al op grote schaal pakken Nutrilon gekocht om te verschepen naar China, waar een grote vraag is naar Nederlandse kindervoeding, omdat de Chinese producten niet vertrouwd worden.

Lees ook: 

Altijd op de hoogte blijven?