Verzetten vleesvervangers de bakens?

23 maart 2018

Jaap Korteweg, De Vegetarische Slager, neemt de leden van het Ingredients For Food Innovators-netwerk op donderdag 12 april mee in de wereld en vooral de toekomst van de vleesvervangers. Ook niet-leden zijn welkom.

Drie keer per jaar organiseert het IFFI dinner-meetings voor leden en niet-leden en de editie van 12 april draait om vleesvervangers – waar staan we nu en wat ligt er in het verschiet? Plantaardige proteïnes lijken de toekomst van food in belangrijke mate te bepalen, zeker als het gaat om het vervangen van vlees in ons dagelijkse kostje. Een belangrijk onderwerp dus voor ingrediëntenproducenten en daarmee voor het IFFI-netwerk.

Hier gaat de bijeenkomst over

Door de transitie van dierlijke naar plantaardige proteïnes worden veel voedingsmiddelenproducenten geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van smaak, textuur, houdbaarheid en kleur. Aangezien plantaardige producten andere functionele en nutritionele eigenschappen vragen, zullen er alternatieve materialen en ingrediënten nodig zijn. Met andere woorden: de transitie naar plantaardige proteïnes levert nieuwe mogelijkheden op voor innovatie in het algemeen en innovatie in de ingrediëntenindustrie in het bijzonder.

Jaap Korteweg, De Vegetarische Slager, werkt al jaren aan vleesvervangers en zijn producten liggen inmiddels bij de grote supermarkten in het schap. In 2016 ging hij de grens over en opende hij zijn eerste internationale conceptstore in Berlijn, gevolgd door Israël, Griekenland en Finland. Op dit moment bouwt De Vegetarische Slager een nieuwe fabriek – gefinancierd met een crowdfunding campagne. Korteweg hoopt dat over tien tot vijftien jaar vijftien tot twintig procent van de vleesmarkt plantaardig is. Hoe dat zover kan komen, laat hij donderdagavond 12 april zien.

Voor wie?

Innovatie/R&D managers, market intelligence en marketing managers, business development en consumer insight managers, productontwikkelaars, proces- en applicatietechnologen en medewerkers uit de ingrediëntenindustrie die geïnteresseerd zijn in innovatieve methoden om vleesvervangers en andere vegetarische voedingsmiddelen te ontwikkelen en produceren, zijn van harte welkom.

Kijk voor het programma en om u aan te melden op de IFFI website https://www.ingredientsforfoodinnovators.com/iffi/dinner-meeting-innovations-12-13-april-2018/

Altijd op de hoogte blijven?