Vion lanceert gehaktproduct met plantaardig eiwit

3 mei 2012

BOXTEL - Vion Food Nederland introduceert gehaktproducten met plantaardige eiwitten, onder merknaam Hackplus. Het Hackplus-assortiment heeft vergeleken met reguliere gehaktproducten 30 procent minder vet en 30 procent minder zout.

Retailer C1000 is de eerste die Hackplus vanaf 3 mei  in de vleesschappen heeft liggen.

De Hackplus-producten bevatten naast vlees plantaardige eiwitten en vezels. De gehaktproducten houden echter hun volle vleessmaak, stelt het vleesconcern.

Vleesproduct

“Het is geen vegetarisch product, maar een vleesproduct. Maar dan dus met een beetje meer”, zei Vion-woordvoerder Marc van der Lee eerder tegen evmi.

Met Hackplus wil Vion consumenten een assortiment bieden dat past bij een bewuste levensstijl.

7 Producten

Het Hackplus-assortiment bestaat uit 7 vlug- en panklare producten: rundervinken, slavinken, varkens- en rundersaucijzen en hamburgers en verder rundergehakt en half-om-half gehakt.

Op de Duitse markt is Hackplus al langer verkrijgbaar, maar daar is het vlees deels vervangen door tarwe-eiwit. Het nieuwe Nederlandse product bevat erwteneiwit.

Het verschil zit volgens Van der Lee in de smaakvoorkeuren van de betreffende landen. “De smaak van het traditionele gehaktproduct hebben we nadrukkelijk overeind gehouden.”

Proeverijen

C1000 en Vion zullen in de supermarkten proeverijen organiseren om consumenten kennis te laten maken met dit nieuwe product.

Ook ondersteunt Vion de introductie van Hackplus met informatiemateriaal voor de consument en een website met product- en bereidingsinformatie.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?